Еднофамилна къща Панорама е проектирана като енергоефективна къща. Топлоизолационният пакет на сградата се състои от няколко слоя топлоизолация с обща дебелина 25-30см, което я прави близка до пасивна или нулево енергийна къща. Конструкцията й се изпълнява като смесена стомано стоманобетонна еднофамилна къща. Проекта разполага със всички предимства на сглобяемо строителство като по-кратки срокове за изпълнение и по-висока устойчивост на земетръс както и монолитно изграждане и висока степен на въздушна непроницаемост. Консумацията на енергия е такава, че къщата отговаря на критериите за енергоефективна къща.

РЗП на представената енергоефективна къща – 311м2

АРХИТЕКТУРА

Къща с впечатляваща архитектура, вписваща се по прекрасен начин в заобикалящия я ландшафт. Тук ще се наслаждавате на уникални гледки за прекрасни изживявания! На първо ниво на дадената енергоефективна къща са разположени антре, дневна с трапезария и кухня, три спални, едната с баня и дрешник към нея, отделна баня за другите две спални, санитарно помещение, дрешник и прекрасна панорамна тераса. На приземното ниво се намират кабинет, склад, техническо помещение и баня. В прилежащия  парцел могат да бъдат са разположени зона за релакс и затревени площи с възможност за изграждане на външно барбекю и покрито паркомясто, частен паркинг за собствената ви еднофамилна къща.

 

ДРУГИ ХАРАКТЕРИСТИКИ на посочената енергоефективна къща

-Главната носеща конструкция на сградата е стомано-стоманобетонна

-Фасадите на къщите са вентилирани, изпълнени в комбинация от топлоизолационна система и цименто – фазерни плоскости с дървесен фладер, боядисани с фасадна боя в цвят тъмен или светъл в зависимост от  архитектурния детайл.

-Отоплението на къщата е предвидено да се извършва посредством геотермално отопление, което е най-екологичния вариант за отопление на къщи. То е постоянно, използва възобновяемата енергия на земното ядро, която практически е неизчерпаема и екологично чиста.

-ВиК. Водопроводната мрежа се изпълнява с полипропиленови тръби, отговарящи на всички съвременни стандарти.

-Слаботоковата инсталация предвижда излази за кабелна телевизия, телефон/ домофонна уредба и интернет.

-Дограма – Алуминиева многокамерна с троен стъклопакет в цвят графит.

 

СТЕПЕН НА ЗАВЪРШЕНОСТ на дадената енергоефективна къща

-Водопровод и канализация се изпълняват до определени точки в различните помещения.

-Подовете се завършват с армирана замазка, в която са заложени тръби за водно подово отопление и е вградена шумоизолация за помещенията на втория етаж.

-Таваните и стените се завършват с финна шпакловка и ръбохранители.

-Интернет се извежда до отделните помещения.

-Домофонна уредба.

-Изграждане на комин за вътрешна камина/по желание на клиента/.

-Ограда за еднофамилна къща по архитектурен детайл.

-Вътрешна ограда между отделните къщи.

-Подготвен за озеленяване двор.

-Изводи за дворно осветление на еднофамилна къща.

-Системи за топлоизолация, хидроизолация.

error: Съдържанието е защитено!