Да наемем интериорен дизайнер или не за ремонта на дома?

Как наемането на интериорен дизайнер може да спести средства от ремонта и същевременно да увеличи стойността на дома ни.

Инвестициите в недвижими имоти са едни от най-скъпите, които повечето хора правят през живота си. Всеки изразходван лев е инвестиция не само в пари, но и във време и енергия.

Така че много собственици на жилища се чудят дали е финансово изгодно или дори разумно да наемат интериорен дизайнер.

Дали професионалните услуги заемат твърде голям процент от общия бюджет, за да направят използването на интериорен дизайнер наистина полезно?

Отговорът е един – „не“.  Според интериорния дизайнер Дона Хофман в идеалния случай всеки с реалистичен бюджет е добре да наеме интериорен дизайнер още в самото начало на проекта.

„Вземете дизайнер в екипа си по-рано, отколкото си мислите, така че те да ви насочат какво да питате и как да говорите със строители и архитекти“, казва тя.

Дизайнерите също могат да помогнат в процеса на наддаване и договаряне.  „С тези съвети собствениците на имоти успяват да получат оферти, които имат точни цени за материали и строителна работа, така че да нямат изненадващи допълнителни разходи по средата или в края на проекта“ обяснява Хофман.

Ето още няколко причини да се ползват услугите на интериорен дизайнер, който ще помогне на собствениците на жилища да спестят пари.

Професионалистите ползват търговски отстъпки.

Един от лесните начини да се спестят средства е като интериорните дизайнери или строителната фирма извършваща ремонта е като ви предоставят възможност да ползвате техните търговски отстъпки. Специалните цени могат да важат за всичко – от материалите до мебелите, електро уредите и дори декора.

Преди да разгледате всички останали финансови ползи от работата си с интериорен дизайнер или строителна фирма, направете прости математически сметки върху търговските цени и това може да ви даде представа каква сума можете да спестите, като я вложите пропорционално в професионалиста.

Как да хакнете бюджет.

Добрият специалист знае как да разпредели най-добре средствата, особено ако бюджета ни е ограничен. Например, когато обзавеждате хол по-висококачественият или по-скъп диван винаги ще бъде по-мъдра инвестиция от скъпоценната допълваща  маса или лампа, защото диванът носи основната тежест при износване.

Опитните дизайнери също знаят как да създадат ниско или високо бюджетен интериор, които да наподобяват еднакви идеи. Например, когато клиент се двоуми между две много красиви маси за библиотеката си в нов дом, крайният елегантен ефект на стаята няма да пострада, ако той приме алтернативата с по-ниска цена. „Да знаеш кога да се отдръпнеш или кога да направиш стъпка напред е нещо, в което може да разчиташ на добрия дизайнер “, казва Хофман.

Предотвратяване на скъпи грешки.

Ако кажем „Два пъти мери, един път поръчай“ няма да сбъркаме.

„Грешките се намаляват при работа с дизайнер, така че по-вероятно е инвестицията да даде по-добър резултат“, споделя Кейт Лестър от базираната в Лос Анджелис „Кейт Лестър Интериор“.

Поправянето на грешка, която е можело да се предотврати е възможно да доведе до надхвърляне на бюджета. Професионалистът ще разпознае възможните грешки преди да е станало твърде късно. Ето защо е добре да бъде наета специализирана строителна фирма или интериорен дизайнер възможно най-рано в проекта.
Веднъж имахме проект, в който наш клиент беше поставил така кухненския си остров, че той не позволяваше напълно да се отвори съдомиялната машина“, споделя екипа на Когер енд партнерс.
За щастие те са видяли грешката, преди да е бил постоянно позициониран кухненския остров.

Много пъти клиентите правят грешки при вземането на размери и мащаб, както и при избора на цветове и десени. Времето и енергията, които са ви необходими, за да закупите, да пробвате закупеното, а след това и да върнете всичко, което не работи, само по себе си компенсира хонорара, който ще бъде заплатен на професионалиста.

Времето е пари.

Аспектите на управлението на проектите при  реновиране могат да бъдат еднакво отнемащи и разочароващи. Работата на интериорния дизайнер е да поеме тази част от своите клиенти и да се увери, че всичко протича гладко.

Ние от Когер енд партнерс координираме всичко с доставчици, предприемачи, архитекти, майстори и така нататък, така че клиентът ни да няма грижи. Ние сме на разположение да отговорим на всички въпроси, които възникват, дори до най-малките детайли, като същевременно се грижим за сроковете зададени в проекта.

Има и много движещи се части към проекта, като решаване на проблеми с електрическата или водопроводната мрежа, някои строителни промени, които собствениците на жилища не винаги могат да предвидят, защото нямат необходимите опит и знания.

Саманта Галахер от Art + Loom и IG Workshop споделя:  „Когато става въпрос за всяка форма на строителство, наемането на дизайнер е изключително добро решение.“

Дизайнерът заедно със строителната фирма изготвят подробни чертежи работейки заедно, за да се избегнат много проблеми възникващи в процеса на освежаване или изцяло ремонтиране на закупеното жилище и така собственикът на жилището плаща само веднъж, вместо да плаща на няколко изпълнителя, за да промени всичко.

Дизайните в публикацията са дело на Инито дизайн в сътрудничество с Когер енд партнерс ООД.

Вижте повече в секция Интериорен дизайн.

интериорен дизайн, интериорен дизайнер, ремонт, реновиране, проект, строителна фирма, управление на интериорен проект
error: Съдържанието е защитено!