Изграждане на нискоенергийна къща

Коя къща е нискоенергийна?

Всяка година предприемачите и собствениците на парцели, които искат да си построят къща стават все по-наясно с ползите от инвестирането в изграждане на  нискоенергийна къща. С непрекъснато нарастващите сметки за енергия и строги регулации за енергийна ефективност за нови сгради, не е изненадващо защо хората следват пътя на изграждането на нискоенергиен дом. Вашата мотивация да направите това може да бъде изграждането на екологично жилище или може да искате да спестите пари от сметки за електричество.

Каквато и да е причината, като строител или предприемач вие имате уникалната възможност да построите дома си, така че да консумира възможно най-малко енергия и ако се изпълни правилно не е задължително да ви струва цяло състояние.

И така, какво е нискоенергийна къща? Просто, това е къща, която чрез проектиране, технология и строителство, използва по-малко енергия от традиционната или средно нова къща. Факт е, че изграждането на нискоенергийна къща не определя визуалния вид на сградата. Можете да построите както съвременни, така и традиционни нискоенергийни къщи, които ще бъдат еднакво енергийно ефективни. Проблемът е, че по-голямата част от къщите, построени от строители на масивни къщи в страната, са построени според минималните стандарти за енергийна ефективност в опит да минимизират разходите си за изграждане.

От практиката знаем, че колкото по-знаещи са предприемачите и инвеститорите, толкова по-голям приоритет и фокус могат да поставят върху енергийната ефективност на бъдещите си домове и къщи.

Ползи и предимства от изграждане на  нискоенергийна къща

Двете основни причини за изграждането на нискоенергийна сграда са финансовите спестявания и намаляването на въздействието на вашата къща върху околната среда. Много по-малко въглеродни емисии се отделят по време на строителство при изграждане на нискоенергийна къща и използването на енергия при ежедневното функциониране на къщата също, което също е драстично по-ниско и от своя страна помага на планетата.

Ако вашият дом е проектиран правилно и включва подходяща строителна система, съществува потенциал за нулеви сметки за енергия, което заедно с подходящи възобновяеми източници дори могат да ви позволят да печелите пари обратно от вашия доставчик на енергия.Такъв тип къщи могат да бъдат енергийно независими и се наричат нулево енергийни къщи.

В случай, че решите да си построите нискоенергийна къща около София или в страната, можете да постигнете между 30% -60% подобрена енергийна ефективност от тази на домовете, построени в съответствие с действащите строителни разпоредби.

Въпреки това, ние винаги насърчаваме нашите клиенти да надвишават строителните разпоредби, което е възможно без значително увеличение на техния бюджет. Съвременният начин на живот все повече насърчава хората, които искат да си направят къща, да строят екологични, енергийно ефективни, устойчиви на бъдещето нискоенергийни къщи. Конструкциите и системите, които използваме ние от Когер и партьори осигурява това при всеки конкретен случай и задание на клиента, често по-евтино от другите форми на монолитно строителство.

За повече информация или изготвяне на лична оферта, моля да се свържете с нас!

error: Съдържанието е защитено!