5 съвета за изграждане на енергийно ефективни къщи

Енергийно ефективните къщи или нискоенергийните къщи стават все по-популярни, тъй като собствениците на жилища искат да спестят от ненужни разходи за отопление, охлаждане и подръжка.

Ето 5 ключови съвета как да изградите енергийно ефективна къща. Всички искаме да харчим по-малко средства при обитаване на нашата къща или апартамент. Знаете ли, че може да успеете да спестите много средства, като направите някои интелигентни строителни решения? Може би се готвите да построите мечтаната си къща. Има много решения, които трябва да направите, преди да достигнете до добър краен продукт на еднофамилна къща като консумацията на енергия от къщата трябва от първостепенна важност. Искате ли сте да намалите консумацията на енергия от вашата бъдеща къща? Продължете да четете по-долу за пет полезни съвета за изграждане на енергийно ефективна къща.

1. Планирайте напред.

Добре проектираният дом ще улесни постигането на енергийните ви цели. Уверете се, че вашите архитекти и строители знаят, че енергийната ефективност е важна за вас. Планирането на тази цел от самото начало ще предотврати ненужни промени по-късно, които могат да бъдат скъпи и отнемащи време. Като част от процеса на планиране, опитайте се да сте наясно как слънцето може да затопли къщата ви през зимата, но избягвайте да загрявате къщата твърде много през лятото.

2. Осигурете правилна изолация.

Когато имате подходяща изолация, вашият дом ще абсорбира по-малко топлина през лятото и ще губи по-малко през зимата. Това означава, че ще е необходимо по-малко енергия от вашата система за отопление / охлаждане целогодишно. Много хора забравят за тавана си, но ако имате такъв, уверете се, че е правилно изолиран. В противен случай сметките ви за електричество, газ или др. ще продължат да бъдат високи. Има много качествени продукти за изолация на енергийно ефективни къщи. Вашият изпълнител или строител би трябвало да разполага със знанията, които ще ви помогнат да изберете най-добрия вариант за вашия дом.

3. Прозорците са много важни за построяването на енергийно ефективна къща.

Смяната или изборът на енергийно ефективни прозорци често е първото нещо, за което хората се сещат, когато работят в изграждане на нискоенергийна къща. Почистването, настройката на механизмите или подмяна на уплътненията може да подобри параметрите на стари прозорци, които са течащи или неуплътнени. Но като цяло най-добре е да разчитате на нова дограма, ако искате да обитавате енергийно ефективна къща.Например изработката на добрама с стъкла четири сезона, троен стъклопакет и други могат значително да намалят топлинните загуби през прозорците, които заедно с тези през тавана са най-големи за всяка еднофамилна къща.

4. Изберете  енергоспестяващо осветление за вашата енергийно ефективна къща.

Не пренебрегвайте въздействието и приносът на осветлението във вашия дом. Когато използвате обикновени крушки, понякога плащате десет пъти покупната цена със завишената електрическа консумация. Флуоресцентното осветление е често срещано явление, но LED осветлението се превръща в предпочитан избор за енергийно осъзнатите хора. Подмяната на осветителните тела за цялата къща може да ви спести стотици и хиляди левове. Това е един от най-бързите начини да повлияете на потреблението на енергия и да намалите разходите.

5. Слънчевата енергия.

Без значение колко намалявате потреблението на енергия, вие все още плащате за нея. Една от възможностите да се избегне това е използването на слънчева енергия. Използването на слънчеви панели и фотоволтаични панели за битови нужди на домакинствата означава, че ще спестите от енергия за топла вода, осветление или отопление. Слънчевата енергия е полезна и за околната среда, защото е чист енергиен източник. Намерете уважавани професионалисти, които да инсталират вашите панели вместо вас. Това може да бъде трудна работа дори за сръчни собственици на къщи. Горепосочените съвети за изграждане на енергийно ефективна къща са основните, които трябва да залегнат в проектирането и строителството на такъв тип къща за да се сдобиете с нискоенергийна къща.

В случай, че имате други въпроси, с отговора на които можем да ви помогнем, не се колебайте да се свържете се с нас и ние с удоволсвие ще ви съдействаме!

 

error: Съдържанието е защитено!