Еднофамилни къщи в Green Park Sofia

Строителна фирма Когер енд партнерс  ООД стартира строителството на еднофамилни къщи в жилищен комплекс Green Park Sofia с еднофамилна къща на първия клиент на компанията инвеститор Нова Владая ООД

Грийн Парк София е екологично селище състоящо се от 133 еднофамилни къщи, обслужващи сгради и училище.

Инвеститорът планира да изгради в селището както еднофамилни къщи, така и прилежащата и довеждаща инфраструктура до комплекса като път, електрозахранване, водопровод  и канализация. Заедно с проектираните еднофамилни къщи се предвижда и създаването на парк от 20 дка, който инвестиционната компания е обособила в непосредствена близост до първите еднофамилни къщи. Всички те са енергийно ефективни къщи, като някои от сградите попадат и в категорията нискоенергийни къщи.

При желание на клиента по индивидуален проект могат да се построят и пасивни къщи, които да бъдат сертифицирани от представител на института за пасивни къщи в Дармщат Германия. Акредитацията на една къща като пасивна води както до значително намаляване на потреблението на енергия от сградата и съкращаване на сметките за ток при отопление, така и до добавяне на значителна стойност към цената на имота в бъдеще, което увеличава съществено възвръщаемостта от инвестицията в подобна къща и си заслужава напълно.

Първият етап от строителството на комплекса включва 20 еднофамилни къщи с големи на между 140 и 250 м2, които могат да бъдат проектирани според индивидуалните изисквания и потребности на клиентите, които също могат да избират между редица готови проекти за еднофамилни къщи, разработени от специалистите на инвеститора. Сградите са замислени като много практични и функционални еднофамилни къщи с модерна архитектура и традиционен стил, което ги прави много харесвани от купувачите на пазара за еднофамилни къщи и вили около София.

error: Съдържанието е защитено!